Nybörjarkurs i agility

Detta är en kurs för dig som vill testa hundsporten agility. Agility passar alla hundar oavsett ras, och brukar uppskattas av både ägare och hund. På kursen kommer vi prata om inlärningsteori och olika typer av belöningar. Vi kommer gå igenom agilityns alla grunder både teoretiskt och praktiskt på ett lätt och lekfullt sätt tillsammans med våra hundar.

Efter avslutad kurs är målet att hunden ska kunna hopphinder och tunnlar samt ha påbörjat inlärningen av slalom och kontaktfältshinder. 

Vi kommer ha tillgång till inhägnad plan utomhus. För att få delta på kursen måste hunden vara minst 1 år, vaccinerad, kunna vara lös bland andra hundar och komma på inkallning.

Sista tillfället på kursen deltar vi på en öppen blåbärsträning så att alla känner sig bekväma med att fortsätta träna även efter kursen. 

Nivå: Nybörjare

Datum: Onsdagar 15/8, 22/8, 29/8, 5/9, 12/9 samt tisdag 18/9
Tid: 15/8, 22/8, 29/8, 5/9: kl. 18:30-20.00  
12/9, 18/9: 18.00-19.30 

Plats: Uppsala Hundvänners träningsplan i Hågadalen 
Kursavgift: 900 kr  + medlemskap i Uppsala Hundvänner
Instruktörer: Aurora Hultqvist, Josefina Adolfsson
Antal: 6 deltagare (vid för få anmälningar ställs kursen in)

Anmäl via kursformuläret nedan

Fortsättningskurs i agility

Kursen riktar sig till dig som redan gått nybörjarkurs i agility eller motsvarande. På 6 kurstillfällen jobbar vi med att utveckla både dina och hundens agilitykunskaper med målsättningen att vid kursens slut kunna genomföra lite längre kombinationer av hinder på ett snabbt, säkert och tävlingsmässigt korrekt sätt.

Under kursens gång kommer instruktören fortsätta stötta med hinderinlärning av balanshinder och slalom, samt parallellt introducera olika byten för att styra hunden på rätt väg genom en bana. 

Vi kommer ha tillgång till inhägnad plan utomhus. För att få delta på kursen måste hunden vara minst 1 år, vaccinerad, kunna vara lös bland andra hundar och komma på inkallning. 

Nivå: Fortsättning, för dig som gått en nybörjarkurs eller motsvarande

Datum: Torsdagar 9/8, 16/8, 23/8, 30/8, 6/9, 13/9 FULLTECKNAT!
Tid: 18:00-20.00 
Plats: Uppsala Hundvänners träningsplan i Hågadalen 
Kursavgift: 1200 kr  + medlemskap i Uppsala Hundvänner
Instruktörer: Annika Adolfsson & Andrea Hagerfors
Antal: 5 deltagare (vid för få anmälningar ställs kursen in)

Anmäl via kursformuläret nedan

Tävlingskurs i agility för Sandra Sjöberg!

UHV bjuder in till ytterligare två fristående tävlingskurstillfällen för ekipage som kommit en bit på vägen och nu vill bli snabbare, förbättra sin handling och hitta bästa vägen för hunden runt banan. Sandra Sjöberg är en av Sveriges bästa agilityförare och tog bland annat VM-silver förra året tillsammans med sheltien Milla. I slutet av juni kompletterade hon meritlistan med ytterligare ett SM-guld och kan nu titulera sig Svenska Mästare 2018. Du väljer själv om du vill anmäla till ett eller två tillfällen.

Nivå: Klass 2-3
Datum: 27/8 (Tillfälle 1) och 11/9 (Tillfälle 2) FULLTECKNAT!
Tid: 18:00-20.00
Plats: Uppsala Hundvänners träningsplan i Hågadalen
Kursavgift: 550 kr per tillfälle. Detta är en poängpriokurs där du max kan använda 200 poäng. Läs mer om poängjakten här: http://www.uppsalahundvanner.se/Poangjakten
Instruktör: Sandra Sjöberg
Antal: 4 deltagare

Anmäl via kursformuläret nedan

Kursanmälan

För att anmäla till kurs fyll i formuläret och tryck på skicka. Vänta med att betala kursen tills du fått ett bekräftelsemail.

 

  

 

 

 

Regler

För att delta på agilitykurs ska din hund:

  • Ha uppnått 12 månaders ålder
  • Vara vaccinerad och frisk
  • Kunna vara lös hos sin förare utan att springa till andra hundar eller människor
  • Komma på inkallning oavsett vad som lockar ”där borta”
  • Känner du dig osäker på om din hund är mogen för detta, kontakta styrelsen så ger vi förslag på hur du kan öka kontakten med din hund.