Ridhusträning vintern 2019-2020

Även i år håller vi till i ridhuset i Lilla Blomsberg, strax utanför Uppsala. Uppvärmd toalett och ett litet värmerum finns i anslutning till ridhuset där man kan lägga in frusna hundar under långa träningsdagar, själv vänta på skjuts eller liknande.

Ridhuset öppnar för träning den 1 oktober, men agilityhindren kommer vid hinderflytten den 15:e oktober, och pågår till troligtvis april, beroende på när vi kan flytta ut till planerna i Håga igen. För att utnyttja ridhuset krävs medlemskap i Uppsala Hundvänners LKK och ridhuskort. 

Tider då ridhuset är öppet för träning:

Måndag - fredag 11.00 - 21.00
Lördag - söndag 12.00 - 21.00

OBS! Vid kraftigt snöfall, åk inte ut för att träna! Vägen kan driva igen och bilarna fastna. Håll koll i Facebook-gruppen för uppdateringar kring ridhuset!

Pris

Säsongskort 1400 kr (max 500 poängprio kan utnyttjas)

Tisdagsträningskort 500 kr (max 100 poängprio kan utnyttjas)

Prova på 3 gånger 200 kr

Med Säsongskortet tränar du hur mycket du vill under öppettiderna och du är även välkommen på alla öppna träningar. Ridhuset kan komma att vara upptaget vissa tider av tex kurser så det är viktigt att titta i kalendern för att se om det är ledigt. I kalendern står också vem som är ansvarig för den öppna träningen och vilket tema som är aktuellt för dagen. 

Med Tisdagsträningskortet är du välkommen att delta på tisdagsträningen i agility mellan kl 18.30-20.30. I kalendern hittar du aktuellt tema och träningsvärd, och anmälan sker i Facebook-gruppen.

Med Prova på-kortet är du välkommen att träna vid TRE tillfällen, när ridhuset är ledigt. Perfekt för dig som är här och hälsar på, eller som vill träna ett par enstaka gånger. Medlemskap i klubben tillkommer.

Kortet betalas genom att sätta in avgiften på Uppsala Hundvänners pg 645 75 35 - 0. Glöm inte att ange namn och vilket kort du vill betala för på inbetalningen.

Ordningsregler

Se våra Trivselregler för detaljerad information om ridhusets ordningsregler! Nedan följer ett par utvalda punkter:

Ägarna till ridhuset är otroligt nöjda med oss som hyresgäster och glada över att vi alla sköter oss som vi kommit överens om. Så det fortsätter vi självklart med. Det går bra att rasta och värma upp hundarna i hagarna bakom ridhuset och längs med grusvägen. Vi plockar självklart upp hundbajsen efter våra hundar och lägger den i vår tunna vid ingången till ridhuset. OBS! Inga bajspåsar i hyresvärdens stora soptunna. 

Respektera ridhustiderna.

Värme till toa och värmerummet går på timer och ska vara inställd så. Ändra inte på något!

Hundarna får inte kissa eller bajsa inne i ridhuset. Är hunden ny och grön så gå ut och rasta lite oftare. Tappar du godis i ridhuset så var snäll och försök plocka upp det.

Respektera varandras träning. Alla ska ha samma möjlighet att träna oavsett vad du tränar. Ibland är det sämre om plats och då får man komma överens om hur man fördelar ridhuset eller vänta in varandra.

Ställ undan hindren efter dig. Balanshindren ska stå så att det är möjligt att rida i en åtta runt dem. Dvs ett par meter innanför spåret på antingen kortsida/långsida. Resterande hinder kan stå under balanshindren eller på sargen.

Hitta hit

Söderifrån från Uppsala;
Kör länsväg C-600 (gamla E4) mot Björklinge. Vid skylt mot Ärentuna när du passerar Svista finns det en fartkamera. Några hundra meter därefter, vid en gul skylt mot Lilla Blomsberg, svänger du vänster.

Följ grusvägen ca 800m tills du ser ett hus rakt fram. Vid postlådorna på höger sida svänger du vänster, följ vägen in på gårdsplanen till ridhuset. Parkera på långsidan av den röda byggnaden mitt emot ridhuset.

Norrifrån från Björklinge
Kör länsväg C-600 (gamla E4) mot Uppsala. Passera Lövstalöt. Innan Svista svänger du höger vid en gul skylt mot Lilla Blomsberg. Därefter som ovan.

Koordinater
WGS 84 (lat, lon):
N 59° 56.540', E 17° 34.782'

WGS 84 decimal (lat, lon):
59.94234, 17.57970

Buss
Det går även att åka buss 100, 111 eller 821 och kliva av på hållplats Ärentuna vägskäl. Därifrån får man ta en promenad från stora vägen till ridhuset på Lilla Blomsberg (se vägbeskrivning ovan). Tar ca 10 minuter.

Öppen träning

Agility
Tisdagar 18.30-20.30

För att den öppna träningen ska bli av så ska minst tre personer ha anmält sig. Inställd öppen träning meddelas dagen innan. Upprop och eventuellt inställda träningar aviseras på vår facebooksida

Hjälpa till?

Vill du hålla i en öppen träning?
Maila ditt intresse till:
uppsalahundvanner@gmail.com