Ridhusträning vintern 2017-2018

Även i år håller vi till i ridhuset i Lilla Blomsberg, strax utanför Uppsala. Uppvärmd toalett och ett litet värmerum finns i anslutning till ridhuset där man kan lägga in frusna hundar under långa träningsdagar, själv vänta på skjuts eller liknande.

Ridhusträningen startar med en hinderflytt den 16 oktober och pågår till troligtvis april, beroende på när vi kan flytta ut till planerna i Håga igen. För att utnyttja ridhuset krävs medlemskap i Uppsala Hundvänners LKK. 

Tider då ridhuset är öppet för träning

Måndag - fredag 11.00 - 21.00
Lördag - söndag 12.00 - 21.00

OBS! Vid kraftigt snöfall, åk inte ut för att träna! Vägen kan driva igen och bilarna fastna.

Pris

Säsongskort 800 kr 400 kr

Öppen träningskort 400 kr 200 kr

Prova på-kort 200 kr 100 kr

Med Säsongskortet tränar du hur mycket du vill under öppettiderna och du är även välkommen på alla öppna träningar. Ridhuset kan komma att vara upptaget vissa tider av tex kurser så det är viktigt att titta i kalendern för att se om det är ledigt. I kalendern står också vem som är ansvarig för den öppna träningen och vilket tema som är aktuellt för dagen. 

Med Öppen träningskortet är du välkommen att träna under de tider det är öppen träning i ridhuset. Agility tisdagar 18.30-20.30, Lydnad ca en gång i veckan, dag och tid varierar (se kalendern). Kortet gäller endast dessa tider. 

Med Prova på-kortet är du välkommen att träna vid TRE tillfällen, när ridhuset är ledigt. Perfekt för dig som är här och hälsar på, eller som vill träna ett par enstaka gånger.

Kortet betalas genom att sätta in avgiften på Uppsala Hundvänners pg 645 75 35 - 0. Glöm inte att ange namn och vilket kort du vill betala för på inbetalningen.

Ordningsregler

Ägarna till ridhuset är otroligt nöjda med oss som hyresgäster och glada över att vi alla sköter oss som vi kommit överens om. Så det fortsätter vi självklart med. Det går bra att rasta och värma upp hundarna i hagarna bakom ridhuset och längs med grusvägen. Vi plockar självklart upp hundbajsen efter våra hundar och lägger den i vår tunna vid ingången till ridhuset. OBS! OBS! Inga bajspåsar i hyresvärdens stora soptunna. 

Respektera ridhustiderna.

Värme till toa och värmerummet går på timer och ska vara inställd så. Ändra inte på något!

Hundarna får inte kissa eller bajsa inne i ridhuset. Är hunden ny och grön så gå ut och rasta lite oftare. Tappar du godis i ridhuset så var snäll och försök plocka upp det.

Respektera varandras träning. Alla ska ha samma möjlighet att träna oavsett vad du tränar. Ibland är det sämre om plats och då får man komma överens om hur man fördelar ridhuset eller vänta in varandra. Se även våra Trivselregler.

Ställ undan hindren efter dig. Balanshindren ska stå så att det är möjligt att rida i en åtta runt dem. Dvs ett par meter innanför spåret på antingen kortsida/långsida. Resterande hinder kan stå under balanshindren eller på sargen.

Hitta hit

Söderifrån från Uppsala; Kör gamla E4 mot Björklinge. Åk förbi Skinnvaruhuset vid Svista, ca. 100 m därefter finns en gul skylt till vänster Lilla Blomsberg. Följ grusvägen ca 800m tills du ser ett hus rakt fram. Där svänger vägen vänster som du följer och kommer då in på gårdsplanen till ridhuset. Parkera på långsidan av den röda byggnaden mitt emot ridhuset eller ridhusets kortsida. Det är inte tillåtet att parkera någon annanstans!

Norrifrån från Björklinge Kör gamla E4 mot Uppsala. Efter Lövstalöt går hastigheten upp till 90 igen och du ser Skinnvaruhuset framme på vänster sida. Innan Skinnvaruhuset gul skylt Lilla Blomsberg till höger. Därefter som ovan.

Koordinater WGS 84 (lat, lon): N 59° 56.540', E 17° 34.782' WGS 84 decimal (lat, lon): 59.94234, 17.57970

Öppen träning

Agility
Tisdagar 18.30-20.30

För att den öppna agilityträningen ska bli av så ska minst tre personer ha anmält sig. Inställd öppen träning meddelas dagen innan. Upprop och eventuellt inställda träningar aviseras på vår facebooksida

Lydnad
Ca 1 dag i veckan, dag och tid varierar, se kalendern!

Hjälpa till?

Vill du hålla i en öppen träning?
Maila ditt intresse till:
uppsalahundvanner@gmail.com