Samarbetspartners

 http://www.studieframjandet.se/uppsala http://www.agria.se/ ulkk SKK

Nyheter

Fortsättningskurser i agility!

2019-04-06 18:31

Kurserna passar dig som har gått en nybörjarkurs eller motsvarande och vill fortsätta lära dig mer om agility. Fortsättningskursen är uppdelad i två fristående kurser som bygger på varandra. Vi går igenom de vanligaste sätten att svänga och styra hunden på banan och fortsätter att utveckla hundarnas kunskaper om hur de olika hindren ska tas även i olika vinklar och i följd efter varandra.

Under Fortsättningskurs 1 kommer du att få lära dig att göra framförbyten, bakombyten samt blindbyten. Vi kommer även parallellt fortsätta hinderinlärningen av slalom och balanshinder.

Under Fortsättningskurs 2 kommer du att få lära hunden att hoppa hinder från baksidan, wraps och S-svängar. Vi kommer även parallellt fortsätta hinderinlärningen av slalom och balanshinder.

Mer information och anmälan här


Dags för årets första deltävling i Blåbärscupen!

2019-03-06 16:03

På tisdag 12 mars klockan 18.30 är det dags för årets första deltävling i Blåbärscupen!

Blåbärscupen är ett utmärkt tillfälle för dig och din hund att träna tävling. Alla medlemsekipage som inte startat än eller inte tagit sin första pinne i klass 1 är välkomna att tävla om titeln Årets Blåbär! (de som har kommit längre är välkomna att deltaga utom tävlan)

För att få deltaga så ska hunden ha uppnått 15 månader, vara fullt frisk, vaccinerad och i sådant skick så att den kan och får tävla enligt de officiella agilityreglerna, bedömning sker också enligt dessa. 

Träningstävlingarna i Blåbärscupen är gratis och öppna för alla medlemmar, även de som ej löst ridhuskort vid de tillfällen cupen hålls i ridhuset.

Mer information och regler finns här

VARMT VÄLKOMNA!


Regelrevidering!

2019-02-20 18:24

Det är dags för regelrevidering av agilityreglerna och vi som klubb har möjlighet att skicka in och påverka hur kommande regler ska se ut. Har du förslag till regeländringar? Mejla då uppsalahundvanner@gmail.com senast den 25/2 så sammanställer vi och skickar in till SAgiK. 
 

Snart startar träningstävlingarna igen!

2019-02-18 15:28

Som vanligt kommer träningstävlingar i agility ordnas under året, som en TT-cup (öppen klass) och en Blåbärscup.

Under hösten har två av våra medlemmar gått tävlingsledarutbildning och de kommer att examineras på årets två första tävlingar i TT-cupen. Det som blir annorlunda jämfört med tidigare år är att man behöver anmäla sig till dessa två tävlingar på www.agilitydata.se eftersom det systemet behöver användas under examinationen. 

Den första tävlingen i TT-cupen går av stapeln 26/3 med Malin Pettersson som tävlingsledare. Den andra tävlingen i TT-cupen går av stapeln 16/4 med Caroline Blom som tävlingsledare. För mer info om dessa två tävlingar - se inbjudan på agilitydata (genom att klicka på datumen ovan). 

De första två tävlingarna i Blåbärscupen går av stapeln 12/3 och 9/4, Carola Dowermark är ansvarig för dessa. Anmälan till träningstävlingarna för blåbär går till som tidigare år - gärna via facebook (upprop läggs upp ca 1 vecka innan) men det går även bra att anmäla sig på plats. 

Mer information och regler för årets TT-cup och Blåbärscup kommer inom kort att läggas upp under fliken Tävla -> Träningstävla

Varmt välkommen till årets träningstävlingar!


Aktuellt

 MEDLEMSAVGIFT

200 kr enskild medlem
250 kr hel familj

 SCHEMA GRÄSKLIPPNING

Öppen träning

Agility

Tisdagar 18.30-20.30

För att den öppna träningen ska bli av så ska minst tre personer ha anmält sig. Inställd öppen träning meddelas dagen innan. Upprop och eventuellt inställda träningar aviseras på vår facebooksida

Kod till grindarna

Vill du ha koden till grindarna?
Maila styrelsen på uppsalahundvanner@gmail.com

Besökare idag: 905
Denna månad: 20464
Totalt: 2340594