Fasta agilitybanor onsdagar och fredagar

Styrelsen har bestämt att vi i år kommer testa att ha fasta banor stående onsdagar och fredagar på klubben under utesäsongen.

Det innebär att banorna som byggs på tisdagsträningarna samt i torsdagens träningsgrupper inte får ändras/byggas om förrän kl. 18 nästkommande dag.

Behöver du flytta ett hinder, så ställ tillbaka det efter dig så att nästa person kan komma till en färdig bana att träna på. Banskiss postas i facebookgruppen efter respektive träning.

Öppna träningar i agility

tisdagar håller klubben öppna träningar i agility.

Träningarna är gratis för medlemmarna och man anmäler sig via en omröstning som läggs ut inför respektive träningstillfälle i facebook-gruppen

Vid färre än tre deltagare kan träningen komma att ställas in.

Det finns tre olika nivåer på träningarna: blåbär, klass 1/2 samt klass 3. Du hittar vilken nivå som ligger på vilken vecka i kalendern på hemsidan. Där står även vem som är ansvarig för träningen.

Ansvarig innebär att ta fram en bana, se till att den blir byggd och göra upp en turordning bland deltagarna - det finns alltså ingen instruktör på plats utan alla som deltar på träningen hjälps åt.

Vid många deltagare på träningen kan det hända att du som vill träna flera hundar endast får köra en hund per vända, och dela upp träningstiden mellan dina hundar själv. Ni kommer tillsammans överrens om vad som gäller i början av träningen, och om ni vill klocka tiden eller inte. Ett bra riktmärke är att köra cirka 4 minuter per ekipage.

Vi hjälps alla åt i klubben att hålla de öppna träningar. Kika i kalendern vilka träningar som saknar ansvariga och meddela styrelsen via mejl uppsalahundvanner@gmail.com med vilka datum du kan hjälpa till. Har du aldrig hållit en träning förut så hjälper vi dig genom att gå bredvid och hålla träningen tillsammans den första gången.

Träningsgrupper 2023

Klubben har under flera år anordnat träningsgrupper för intresserade agilityförare. Nu är det dags att anmäla sig till årets grupper!

Upplägg:

Gruppen kommer tillsammans överens om vad som ska tränas på inför varje träning, men det brukar handla om banträning och man turas då om att välja bana.

Preliminärt hoppas vi kunna ha två grupper; en klass 1/2-grupp och en klass 3-grupp

Tider:

 • Klass 1/2 tränar kvällstid torsdagar udda veckor, och klass 3-gruppen kvällstid torsdagar jämna veckor.
 • Klass 1/2 startar 27 april och tränar sedan udda veckor fram till och med 31 augusti (utom v. 23 då det är tävling på klubben).
 • Klass 3 startar 20 april och tränar sedan jämna veckor fram till och med 7 september (utom v. 22 då det är tävling på klubben).

OBS att vi i år provar med att låta träningsgrupperna rulla under hela sommaren. Det är dock okej att inte delta under juli månad. Det kan också bli så att grupperna slås ihop under juli om många är bortresta.

Förväntningar på dig som deltar:

 • Du som är med i en träningsgrupp förväntas delta på alla tillfällen (med undantag för något enstaka frånfall) för att få behålla din plats.
 • Medlemskap i UHV krävs för att vara med i träningsgrupperna.
 • Du ska vara en aktiv medlem som hjälper till med gräsklippning, hinderflytt, vara funktionär på tävlingar etc.
 • Du ska tävla för UHV
 • Du ska hålla en öppen träning en tisdag (betyder att man väljer en bana att bygga och att man lägger ut ett inlägg i facebookgruppen om träningen)

Vill du vara med?
Skicka din anmälan till uppsalahundvanner@gmail.com senast 5 april 2023.

Ange:

 • namn på dig och din hund (en plats per förare, har du fler hundar du vill springa med så delar de på en träningsplats i gruppen)
 • nivå (klass 1/2 eller klass 3)
 • vilket datum du vill vara träningsvärd för öppen träning (se i UHVs kalender på hemsidan vilken nivå det är olika veckor.

Hjälpa till?

Vill du hålla i en öppen träning?
Maila ditt intresse till:
uppsalahundvanner@gmail.com

Lathund för ansvarig

 • Välj ut en bana som passar för dagens banträning
 • Kom i tid, gärna några minuter före träningen startar
 • Ta hjälp av andra för att bygga banan och övningen
 • Använd gärna reflexväst så att det syns att du är ansvarig
  (finns i stugan)
 • Samla alla, presentera dig och bestäm upplägget för träningen
 • Förklara vilken nivå banan ligger på och gå en gemensam banvandring

Egen träning på agilitybanan

Egen träning på klubben sker på egen risk. Du måste ha gått minst en nybörjarkurs eller ha motsvarande kunskaper för att få träna på klubben utan närvarande instruktör.

Banan är tillgänglig för egen träning när den är obokad. Akutella bokningar hittar du i kalendern.

När banan är obokad samsas alla som är där om både yta och hinder. Vi hälsar på varandra när vi kommer och går, och stämmer av så att alla får träna på det som önskas. Det innebär att du kan komma att behöva flytta på dig, eller ändra din plan för träningen så att alla får plats.

Vill du vara säker på att kunna få träna ifred på banan går det bra att boka den.